Español  Català  Inglés  Alemany  Francés  Italiano  Portugues 
  Cercar allotjament:
inici serveis ofertes allotjaments situació formentera enllaços reserves
  • Reserva online
  • Arrivada:
  • Sortida:




Formentera – illes Balears:

Formentera és quelcom més que l’últim paradís de la Mediterrània on podreu gaudir d’unes clàssiques vacances d’estiu envoltats de pau, tranquil•litat i un entorn mediambiental sorprenentment conservat.

L’illa també ofereix al visitant una sèrie de possibilitats complementàries que garanteixen una estada feliç a qualsevol època de l’any. La bondat del clima (16º de mitjana entre novembre i abril) permet de banyar-se al mar tot l’any, i l’illa, sobretot a la tardor i a la primavera, ofereix el millor aspecte per a gaudir de la magnífica llum i l’increïble color.

Els tons del paisatge són molt més harmoniosos i nets alliberats de la llum encegadora que envaeix Formentera a l’època estival. Una posta de sol o una simple mirada al cel i el mar es converteixen en un espectacle únic que per si mateix ja justifica una visita a l’illa.

Festes populars

Els patrons de les diferents poblacions de l’illa són la cita festiva obligada per a residents i turistes. Destaquen les festes de Sant Jaume (a Sant Francesc) i la festivitat del Carme, patrona de la mar, amb celebracions a la Savina i es Pujols. En temporada turística, cada diumenge a la tarda es fa a sa Mola un mercat d’artesania; l’autenticitat de tots els productes posats a la venda està garantida.

Dates més importants:

- Sant Joan: 24 de juny
- Sant Jaume: 25 de juliol
- Santa Maria: 5 d’agost
- Dia de la Mare de Déu del Carme: 16 de juliol
- Sant Ferran: 30 de maig
- Dia del Pilar: 12 d’octubre
- Sant Francesc Xavier: 3 de desembre

Pobles:

- La Savina: el port de la Savina és el primer nucli urbà que cal tenir en compte, ja que és l’únic accés que el turista té a l’illa; per tant, és de vital importància. Si alguna cosa caracteritza la Savina és el continu trànsit d’embarcacions: vaixells que porten i s’enduen turistes i formenterencs, petites i grans embarcacions de pesca i, a l’estiu, un increïble nombre d’embarcacions d’esbargiment capitanejades per persones que decideixen passar les vacances d’estiu a la mar, recorrent les costes mediterrànies.

- Sant Francesc Xavier: A tres quilòmetres del port hi trobem Sant Francesc Xavier, que seria el nucli urbà més important, considerat com la capital de l’illa, ja que a la plaça hi ha l’Ajuntament. Just al davant s’hi aixeca l’església del poble, que al segle XVIII s’utilitzava com a fortalesa contra els bàrbars; amb el temps s’ha convertit en refugi per als parroquians del poble. A la plaça de l’Ajuntament se celebren les festes i els esdeveniments més importants, que solen aplegar residents i turistes per igual en un ambient festiu, tranquil i sobretot acollidor. Sant Francesc és el poble més visitat de dia, per la quantitat de comerços i bars que hi ha, sobretot el passeig, on hi ha diverses paradetes hippies que atrauen els turistes amb multitud d’objectes relacionats amb l’illa. Tot això fa del poble la capital de l’illa i un indret de visita obligada durant les hores de llum.

- Sant Ferran: tot enfilant la mateixa carretera que surt del port, i després de passar per Sant Francesc, el següent poble que cal visitar és Sant Ferran, indret de pas obligat per a anar a sa Mola o a es Pujols, que ofereix una gran varietat de bars i restaurants per a anar a menjar o simplement a prendre una copa i observar tranquil•lament el pas de la gent que visita el poble. A Sant Ferran hi ha un dels locals més mítics i amb més història de l’illa: La Fonda Pepe, que als anys 60 ja havia obert les portes al públic. Des de llavors és visitada per totes aquelles persones que volen gaudir del tranquil i autèntic ambient hippie de l’illa, ja que malgrat els anys que han passat és un dels pocs indrets que pràcticament no ha canviat.

- Sa Mola: sense sortir de la carretera principal, la següent parada després de Sant Ferran és sa Mola, el poble més allunyat, ja que està situat al punt més alt de l’illa, a quinze quilòmetres de Sant Ferran, aproximadament. Es pot dir que és un dels pobles més tranquils, ja que a causa de la distància els turistes no el sovintegen tant i hi ha pocs comerços i restaurants. L’atractiu més gran és el mercat hippie que s’hi fa dues vegades la setmana i que atrau multitud de persones. Un altre dels reclams d’aquest petit poble és el far, situat sobre els penya-segats, des dels quals es poden veure capvespres fantàstics i es pot gaudir de la soledat de l’indret.

- Es Pujols: és l’últim nucli urbà i segurament el que més dirigit al turisme està. S’hi arriba des de la sortida del port o bé a través de Sant Ferran. Només entrant-hi es nota que l’ambient és molt diferent del de la resta de l’illa, sobretot a la nit. La gran varietat de comerços, restaurants, bars, pubs i discoteques fan d’aquest indret el paradís del turista. Tant de dia com de nit, el flux de gent a es Pujols és continu; de dia es poden gaudir les platges i tots els comerços, i de nit hi regna l’ambient festiu, sobretot als pubs i al passeig marítim, on el mercat hippie atrau gent i l’ambient festiu es barreja amb l’aroma de la mar.

Per a més informació, consulteu el mapa de l’illa a l’apartat Situació del menú principal.


 

































  <   Tots els drets reservats © 2006 Viajes Islamar, S.A. | avis legal | diseny web | contacte